torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesän ihmetyksiä, osa 3. Se on Hesa, jos niin haluaa

Tässä kesän ja oikeastaan elämän mittaan minua on alkanut ärsyttää se, että joidenkin tärkeilijöiden mielestä on aivan kauhean maalaista erehtyä sanomaan Helsinkiä Hesaksi ja että moukat ne niin tekevät, kun eivät oikeasta, säälittävät, tiedä. Tutkimustulosten mukaan suhtautuminen pääkaupungin eri nimityksiin on tosin neutralisoitumassa, mutta keskustelupalstoilla väittely siitä, miten ilmaisut Stadi ja Hesa mielletään, käy välillä hyvinkin kiivaana. Millä oikeudella joku, ihan noupadi, voi muka päättää, mitä joku toinen voi sanoa?

Hesa, Hesa, Hesa. Noin. Sieltä se vaan tulla putkahti sujuvasti. Jos se tekee minusta maalaisen ja maalainen on synonyymi idiootille, niin siten olkoon, ja menköön kukin Helsinkiin, Hesaan, Stadiin, isolle kirkolle tai kylille ihan miten itse milläkin kerralla tahtoo. On aivan sama, kuka on missäkin syntynyt tai puoli sukua asunut ja kuollut ja kenellä on oikeus sanoa mitäkin. Tällainen nuoresta aikuisuudesta vähän kypsempään ikään kasvaminen on saanut aikaan sen, että pystyy varsin mainiosti käsittelemään omaa maalaisuuttaan. On ainoastaan mahtavaa, että on tilaa kääntyillä.

Suomalaiset ovat melko lailla yhtä tolloja joka puolella maata. Ei tee Helsinki, Hesa eikä Stadi maailmankansalaiseksi, ei sen yläpuolella asuminen tyhmäksi.4 kommenttia:

 1. Hyvä, hyvä Ässä! Nää on just niitä asioita, joilla ei ole oikeasti elämän kannalta mitään merkitystä, ja oikeastaan huvittaa, kun joku korjaa tärkeänä Hesan Helsingiksi.

  Nimim. Huomautuksia saanut

  VastaaPoista
 2. No katoku se on niin et landet asuu vaan jossai pihtiputaassa tai perähikiällä keravan jälkee

  VastaaPoista
 3. No aamen! Nuoruuteni opiskeluHesassa maalaisuudesta nillittivät eniten ne naapuripitäjän tyttäret ja poijjaat, joita nolotti oma naavapartataustansa. Hesa on Hesa ja kamalan syrjässä kaikesta, kuten esimerkiksi Sattasesta ja Kellosta.

  VastaaPoista
 4. Mun nuoruudessa Hellsinkiä ihannoitiin esim. meidän mummolapitäjässä niin, että kun serkkulikkojen kanssa otettiin tuntumaa vastakkaiseen sukupuoleen ja se 'mun' kloppi kysyi että mistäs sitä ollaan, niin en tohtinut sanoa Hesasta vaan Porvoosta. Sekin aiheutti melkein ryntäyksen sinne ojanpientareelle, missä oltiin kuhnimassa, kun kloppi huusi et HEI TÄÄ LIKKA ON PORVOOSTA, IHAN LÄHELTÄ HELSINKII!! No jaa, tää nyt meni vähän aiheen vierestä mutta vierestä viedään useinkin. Huoh.

  VastaaPoista