torstai 17. tammikuuta 2013

Räplää omaa munaasi

Nykynuoriso on älykästä. Nykynuoriso keskittyy. Nykynuoriso on puuhakasta ja pursuaa valjastamatonta energiaa. Nykynuorisolla on kaikilla munat, sukupuoleen katsomatta. Sylissä, jalkojen välissä ja käsissä, välillä kavereille kokeiltavaksi annetut. Nykynuorisosta kaikki eivät ole niin tarkkoja siitä, kenen munaa koskettelevat. Hihihihi.

Uskokaa tai älkää, minä tiedän, mistä puhun.

Tässä teille todisteeksi tositapahtumiin perustuvia lausahduksia koulun käytävältä, sillä meikäläinen kulkee töissä jatkuvasti mieli valppaana ja muistiinpanovälineet takataskussa.

- Taputa mun munaa.
- Räplää sä kuule vain omaas.
- Mitäs sun munalle kuuluu?
- Pidä sä vain huoli omista munistas.
- Mulla on muna hyvällä mallilla.
- Tolla on kohta muna halki.

Paljon nuorison liikuttamiseen ei tarvita, jos hiihtolenkki ei kiinnosta. Tamago-peli saa laiskempaankin vipinää, sillä siinä ei tarvitse varsinaisesti ajatella yhtään mitään, kunhan vain naputtelee näytölle ladattua munankuvaa. Miettikää nyt itse, kumpi kiinnostaisi enemmän: munanrämpytys vai kemialliset reaktiot, suoran yhtälöt, 1800-luvun siirtomaapolitiikka tai kaikista kauheimpana vaihtoehtona rinnastuskonjunktiot ja pilkkusäännöt. Ei nykynuoriso ole tyhmää, kyllä se valintoja osaa tehdä ja keskittyä vahvuuksiinsa.

Näiden kokemusten valossa on aivan turha väittää, että nykynuoriso on vetelää, eikä viitsi nähdä vaivaa saavuttaakseen jonkin tavoitteen. Kun munaa on nimittäin naputellut miljoona (1 000 000) kertaa, tapahtuu jotain suurta. Loppuhuipennus! Jännittävää!

Ruudulle pöllähtää palkinnoksi teksti So what.

Samaa kysyn minäkin. Seuraava, tarttuva aamunavausbiisini (Jätkät: Rytmimuna) saa silti käsitellä tätä nuorison tällä hetkellä pakkomielteisesti suosimaa aihetta, sillä on parasta pysytellä ajan hermolla ja osoittaa kiinnostusta sosiaalisiin ilmiöihin. Kyllä ope ymmärtää ja kaiken se kestää, vaikka pyytääkin, että vanhemmat takavarikoisivat lastensa kännykät tai heittäisivät ne Jordaniaan.

Kiitos.Loppukevennys: "Jyväskyläläiskouluissa opettajat ovat joutuneet puuttumaan siihen, että oppilaat naputtavat munia pulpetin alla kesken oppituntien." Lähde: Keskisuomalainen

8 kommenttia:

 1. Pakko ladata ja kokeilla onko se muka niin hauskaa...

  VastaaPoista
 2. Munanräpläys oli ihan uusi juttu mulle. Olen vanha.

  VastaaPoista
 3. What?? Pitääkin tarkistaa esiteinin puhelin. Siinä on kyllä joku Pou. Tai Poi. Tai joku. Kysyin, mikä se on. "Se on sellainen kolmio, jota pitää ruokkia ja viihdyttää ja laittaa nukkumaan." Jep.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä huomaa olevansa niin kalkkis ja kaavoihinsa kangistunut käpy, kun ei tiedä mitään tällaisista nuorisojutuista ;) Omat teinit hokevat mm. dissaamista, ragettamista (mitä, äitikö muka ragena huutaa menemään nukkumaan???), voihan aivoton eippier (öö, kai ape=apina).

  Terv. Paksu-uuma ja kai myös kalkkeutunut Paksu-kallo

  VastaaPoista
 5. Voi teitä raukkoja, kun olette noin kehityksen kärryiltä tipahtaneet. Voi, voi. Onneksi pidän teidät ajantasalla. Onneksi olen töissä nuorten parissa, kyllä se pitää virkeänä!

  VastaaPoista
 6. Muistaakseni yksi itä-suomalainen poika omistaa omien munien näpyttelyn maailmanennätyksen (bb-house).
  G-I

  VastaaPoista