maanantai 27. elokuuta 2012

Tunnustuksia

Niin minäkin rakastan. Tämä on maailman paras blogi. Kaikki vain eivät tiedä sitä, ja käy kyllä vähän heitä sääliksi. Yllä olevan kauniin kuvan, tunnustuksen ja kehut toi M. Metrossa, joka ei olekaan kuka tahansa tyyppi, vaan asuu oikein ulkomailla asti. Käykäähän lukemassa jännittäviä huomioita Amsterdamista - vaikka kyllähän sen tietää, että huumeita siellä vain vedetään kahviloissa päivät pitkät ja uiskennellaan pöllyissä pitkin kanaalia hollannikkaat jalassa. Tulppaanejakin siellä kasvaa ja tuulimyllyjä ja Anne Frankilla oli päiväkirja. Minulla oli maantiedossa kymppi ja kaikessa muussa myös, kyllä sen huomaa.

Näin M. Metrossa kuvaili blogissaan Ässän käkeä:
Hulvattoman hauska opeblogi, jota kommentoidessa saattaa jälki-istunto napsahtaa!

Olen huolestunut. Olenko tosiaan oikeasti noin pelottava ja ankara? Sanokaa rohkeasti vaan, ei tarvitse ujostella. Mitä? Kuiskutteleeko joku takapenkissä, eikä viittaa, kun on asiaa? Kännykkääkö siellä salaa räpätään? HETI POIS SE! JA LIPPIS NAULAKKOON TAI OLET PIAN ITSE SIELLÄ! Kaikille vain tiedoksi, että koko luokka jää noin räikeän ja huonon käytöksen vuoksi tunnin jälkeen keskustelemaan aiheesta, ja ensi kerralla pidetään esitelmä opettajan kunnioittamisesta. Runomuodossa. Jos esitelmä on seuraavana päivänä tekemättä tai huonosti valmisteltu, pidetään ensi viikolla kaksi, joista jälkimmäinen toisella kotimaisella ja silmät kiinni. Laulaen. Kyllä minä tiedän, että opetusta pitää integroida muihin oppiaineisiin, vaikka mikään niistä muista ei elämässä tärkeä olekaan. Ajatelkaa nyt vaikka jotain kotitaloutta. Mikroon vaan pinaattilättyä, sillä siitä päästään.

Mutta on ihana blogi tämä! EIKÖS OLEKIN?

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yhtään en ohjaillut vastausta tai kerjännyt sääliä.

   Poista
 2. Ei mutta oikeasti...
  On tullut useamman kerran naurettua ihan kippurassa kun lukee tätä blogia. Jutut on vaan usein niin hillittömiä.
  Ps. todella toivot etteivät opettajat saa niitä niittipyssyjä eikä myöskään etälamauttimia :D

  Eli on hyvä blogi. :)

  VastaaPoista
 3. Ei ainoastaan hyvä, vaan paras.

  VastaaPoista
 4. Ei ainoastaan ihana vaan myös huikea! Käyn vain kaksi kertaa päivässä tsekkaamassa blogisi, ihan varmuuden vuoksi, ettei vain jäisi yksikään sana lukematta ü. Pointsit siitä, ettei minun tarvitse turhautua ja tuhahdella väärin kirjoitetuille sanoille ja lauseille (lue: kielioppivirheille), niitä kun ei blogissasi ole (lue: en löydä ü).

  P.s. Älä lue kirjoittamiani kirjoitusvirheitä, ohita ne!

  VastaaPoista
 5. Mä en harrasta blogeja. Muuten vaan käyn täällä.

  VastaaPoista
 6. KYLLÄ, KYLLÄ!

  Mutta tohon Hollantiin täytyy vielä lisätä (tällä saa maantiedosta 10+:n) että vain TURISTIT tekee noita yllämainittuja asioita, ei me, jotka asutaan täällä. Hmm. tulppaanit kasvaa sitten itsestään –kun joku on ensin istuttanut ne (kyllä huomaa, että mullakin oli bilsassa kymppi).

  VastaaPoista
 7. Luulen, että oppilaat tykkäävät sinusta: napakka ja huumorintajuinen. Ankaralla ja pelottavalla on eroa. Koululaiset tykkäävät selvistä säännöistä. Ope näkee, kuulee ja huomaa kaiken, ja tunnilla on oltava tarkkana kuin porkkana. Lempiopettajiaan lapseni kuvailivat sanoilla "ankara ja oikeudenmukainen".

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavaa, kun kerjää vähän huomiota ja sitten vielä saakin sitä! Kiitos kivoista viesteistänne, Hannat, Devikset, Anonyymit, Risut, Metrot, Annat ja Männynkävyt. Luen näitä sata kertaa uudelleen ja tulen joka kerta hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
 9. Makea blogi. Omasta koulunkäynnistä on jo aikaa, joten yritän imeä blogistasi tämän päivän koulumaailmaa, jotta ymmärtäisin omaa teiniäni. Ja kiitos, olen saanut monia uusia toimintamalleja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kiitos! Pitäisiköhän oikein ottaa asiaksi tehdä jonkinlainen Nykyteinin käyttöopas, lyhyt oppimäärä?

   Poista
 10. Tunnustin sinua juuri tällä samaisella lappusella, vaikka oletkin sen jo saanut. Just Because You're Worth It.

  VastaaPoista
 11. IHANA BLOGI! Aloitin lukemisen noin tunti sitten, enkä pysty millään lopettamaan ;-)

  VastaaPoista
 12. Voi että, miten piristävä viesti, kun vettä vain sataa ja tulva vie pian mukanaan. Kiitos, Madde. :) Itse olet ihana.

  VastaaPoista