maanantai 2. heinäkuuta 2012

Jäätelökesä vaikka väkisin

Ei ollut suunnitelmissani kesäkuun neljän viikon vesisade.

Tämä kesäloma on säiden puolesta ollut aivan paska. Koska olen kaiken muun hyvän päälle tosikko, se on lisännyt ahdistuksen moneen potenssiin, kertotauluun, integraaliin ja derivaattaan, enkä kyllä suostu menemään takaisin töihin, ennen kun näytän sulle missä mullon rusketusraidat. Ihan turha väittää, että auringonotto on epäterveellistä. Ei ole. Siitä saa esimerkiksi D-vitamiinia ja rennon olon elämään. Varsinkin, jos nauttii samalla vähän vaikkapa kylmää valkoviiniä. Mitä enemmän, sen kevyempi on olo. (- 5 kg.) Tonkka takaa kesämielen.

Koska olen ollut takatalvesta jokseenkin lamaantunut, en ole saanut siivottua sadepäivinä edes ullakkoa. Nurmikkokin on jatkuvasti märkää ja leikkuu tympii, missään ei voi vierailla, kun kukaan ei ole kotona ja jäätelöstä on raekuurossa hetkessä vain tikku jäljellä ja kampaus pilalla. Telttaa ei voi pystyttää, kun ruoho homehtuu alta ja kangas päältä ja kuivata nyt haisevaa telttaa, patjaa ja makuupussia saunassa viikko sen jälkeen, kun on itse parantunut keuhkopöhöstä, angiinasta ja nenän paleltumiselta. Minulla on heikko nenä. Lasten kesäleirilläkin nukuin taannoin trikoinen panta nenän kohdalle asetettuna. Kukaan ei nähnyt, sillä oli pimeää, niin kuin Suomessa on kesäöisin tapana.

Kaikista pahinta on henkinen ahdistus siitä, että kesä lipuu ohi. Sitä vahtaa vain Forecaa, Ilmatiedettä, kymmenen päivän ennustuksia ja tunti tunnilta eteneviä sadekarttoja epäuskoisena, vihaisena, kyllästyneenä, alistuneena ja siltikin joka päivä yhtä toiveikkaana. Välillä odotus palkitaan, sillä oi sitä ihmisen riemua, kun jonain päivänä sääkartta näyttää viittätoista astetta yhdeksän sijaan. Silloin voi heittäytyä kesäfiilikseen ja riisua pitkät kalsarit puolen päivän tienoilla.

Nyt olen tehnyt periaatepäätöksen: jäätelökesä vaikka väkisin. Pirkan tuuttipaketteja pakastin täyteen ja asenne kohdalleen. Voi sen jäätelön syödä ulkona vaikka kattolipan alla talon seinää nojaillen, kunhan ei kaatosateella ole ihan rännin vieressä. Jos kevyt pikku kesäsade tulee vaakana pohjoisesta, asettuu vain itse rakennuksen eteläpuolelle, niin siten siitäkin pirulaisesta päästään. Lämpötilan lähennellessä hallanvaaraa kääriytyy vilttiin tai toppatakkiin ja ajattelee, että kesä se on eskimoillakin.

Hyvää kesälomaa, Suomen itsemurhakansa.5 kommenttia:

 1. Vesisade pitäisi kieltää lailla ja Suomi siirtää kartalla alemmas. Sillä tästä päästäisiin.

  Kiitos kivasta ja piristävästä blogistasi!

  -Fuuga-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voisi olla paljon enempää kanssasi samaa mieltä. Ole hyvä!

   Poista
 2. Kiitos, mulle tuli tästä tekstistä kovin kotoisa olo. Moni muukin kansankynttilä jaksaa surra pilalle mennyttä kesää ja lomaa. Eihän sitä ole jäljellä kuin puolitoista kuukautta, vettä sataa ja helteitä on vain kreikkalaisilla. Jäätelöt syödään takkatulen lämmössä, hyttyset ja paarmat joutuu päästämään sisällä virkoamaan ja avanto pitää hakata saunarantaan. Koskaan ei enää helteitä Suomessa nähdä. Nyyhnyyh, kurjaa on :)
  (ihan vaan tiedoksi, että mun loma alkaa viikon päästä ja kesäsäät on tilattu siitä eteenpäin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä ahdistaa tällainen. Mä olenkin kostoksi tilannut Espanjan-reissun. Todennäköisesti Suomessakin on silloin sikakuuma (sun loma-aika), mutta ei haittaa. Siellä on kuumempi.

   Poista
  2. Olet selvästi kokenut lomailija ja pelaat varman päälle, hyvä niin. Espanjassa pitää muistaa nesteyttää itseään riittävästi ja huolehtia siitä, että varjoa on tarpeeksi. Esimerkiksi juomat kannattaa suojata pienillä sateenvarjoilla.

   Poista