lauantai 17. joulukuuta 2011

17. joulukuuta: Makkarahernekeitto ja muut kätevät lahjaideat

Joko iskee paniikki viimeisten joululahjahankintojen suhteen? Mitä? Eikö muka vielä ole säkki täynnä huolellisesti mietittyjä, persoonallisia paketteja? Senkin luuserit.

Pienenä oli tylsää saada pehmoisia paketteja, mutta näin vanhalla iällä sitä ei ole ollenkaan yhtä rajoittunut. Luin muutaman viikon takaisesta Me Naiset -lehdestä, miten pääsee nopeasti eroon markettiin lähtemisestä ja ruuhkajoululahjojen pakkohankkimisesta, eikä tarvitse edes kutoa sukkia. Ei sillä, etteikö sukkien ja kantapäiden kutominen olisi vallan mukavaa puuhaa, jos sellaisesta tykkää. Itse kudoin sukat kuudennella luokalla. Oli pakko.

Me Naisilla on kuitenkin ratkaisu. Kyse on melkein kuin lahjakorteista, mutta ei kuitenkaan: rakkailleen voi kirjoittaa kasan kortteja, jotka hän saa haluamallaan hetkellä käyttää. Korteissa voi lukea esimerkiksi näin: "Minulla on oikeus istua tietokoneella ihan rauhassa/kutsua kaverit kylään ja saunoa/nukkua päiväunet sohvalla/uittaa mikä tahansa ruoka chilissä/syödä kynsiä/saada selän rapsutusta/kuorsata tänä yönä oikein olan takaa/laittaa hernekeittoon makkaranpaloja/sulkeutua autotalliin/pelata Xboxia niin kauan kuin haluan/laittaa ovi kiinni." Aika näppärää! On tietenkin melko lailla haastavaa, jos elää kaukosuhteessa tai haluaa antaa kortteja vaikka lemmikkieläimelleen, mutta noin niin kuin rajoittuneessa mielessä ihan hauska idea.

Minä voisin ottaa myös vaikka minkälaisia kortteja. Ikkunanpesukortin vaikka ja nukkumakortin. Ja sellaisen, missä sanotaan, että "Minä olen oikeassa, vaikene, kurja".

1 kommentti: